dinsdag 26 oktober 2010

Bent u klaar voor de cloud? - Business Tips - Bizz.be - Bizzmagazine

Bent u klaar voor de cloud?

Veel bedrijven overwegen om de stap te zetten naar cloudcomputing. Hun software en gegevens staan dan niet op de eigen server, maar zijn overal en altijd beschikbaar via het internet. Hoe maakt u de overgang?


Zorg voor een duidelijk gedefinieerde strategie. Uw strategie moet gericht zijn op het verbeteren van zakelijke processen en relaties. Vervolgens kan de informatica-afdeling de diensten en applicaties selecteren die deze strategie ondersteunen en ze naar de cloud verhuizen.

Onderzoek de kosten. Vergelijk de kosten van interne systemen met die van clouddiensten. Daaruit kunt u afleiden welke zaken het best intern beheerd worden en wat klaar is om naar de cloud verplaatst te worden.

Werk met een roadmap. Bepaal de richting die nodig is om de bedrijfsdoelstellingen te behalen. Beoordeel de producten en platforms die hiervoor de basis moeten zijn.

Bereid een migratiepad voor. Voor de migratie en integratie van uw oude systemen zijn soms meer resources nodig. Is externe ondersteuning noodzakelijk, overweeg dan samen te werken met betrouwbare partijen die veel ervaring hebben met technische migraties.

Zorg voor een pilot. Begin met een aangepaste applicatie die goed gebruik maakt van de schaalmogelijkheden, hoge rekenkracht en bandbreedte die cloudcomputing biedt. Zo kunt gefundeerd beslissen welke elementen u naar de cloud verhuist.

Bron: Avanade

Bent u klaar voor de cloud? - Business Tips - Bizz.be - Bizzmagazine

Geen opmerkingen: